Eerste afspraak

Als je lichaam je aangeeft dat je mogelijk in verwachting bent, doordat de menstruatie uitblijft en/of omdat je je gewoon “zo anders dan anders” voelt dan kun je zelf thuis een zwangerschapstest doen. Als deze aangeeft dat je in verwachting bent, mag je als je dat prettig vindt daarna direct met ons contact opnemen. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

De eerste afspraak wordt doorgaans tussen de 7 en de 10 weken gepland. Na het maken van de eerste afspraak krijg je informatie toegestuurd, zodat je alvast kunt lezen hoe een echo in z’n werk gaat, wat bij de eerste controle allemaal besproken en nagekeken wordt en wat je hiervoor mag meenemen.

Als je nog niet gestart was met het slikken van foliumzuur dan kun je dat nadat je de test gedaan hebt alsnog doen. Foliumzuur is een voedingssupplement dat extra ondersteuning geeft voor het sluiten van met name de wervelkolom van de baby. Belangrijk is hierbij ook vit B6 en B12 te slikken.

Het advies is om foliumzuur te blijven slikken tot 10 weken zwangerschap, dus 8 weken na de bevruchting. Je mag ermee beginnen zodra je zwangerschapswens hebt.

Ook wordt er in een apart gesprek gesproken over de onderzoeken die mogelijk zijn in de zwangerschap. Om alvast meer te lezen hierover klik op deze link;

Informatie over onderzoeken in de zwangerschap; https://verloskundigenpraktijkborn.nl/onderzoeken-in-de-zwangerschap/

Geïnteresseerd geraakt?

Bel ons vandaag nog voor een afspraak!

Klik hier