Gezond zwanger!

Gezond zwanger! (vitamines en mineralen)

Karien is gediplomeerd orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. Zij kan advies geven over gezonde voeding en suppletie volgens de laatste wetenschappelijke inzichten van de orthomoleculaire geneeskunde.

7977E2B7-6E2F-424D-936B-776B7C6E852F

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat voeding, gezondheid en ziekte nauw met elkaar verbonden zijn.  Het streven is om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Wanneer er tekorten ontstaan van bepaalde vitaminen, mineralen en sporenelementen, kunnen allerlei biochemische processen in lichaam en geest verstoord raken. Hierdoor kunnen klachten en ziekten ontstaan. Door het aanpassen van het voedingspatroon en met de inzet van voedingssupplementen, in optimale dosering en samenstelling, kunnen klachten aangepakt worden en valt gezondheidswinst te behalen. Er wordt naar de oorzaak van de klacht gezocht en deze zal worden aangepakt. Dit betekent dat eenzelfde klacht, bv hoofdpijn, overgewicht, bij verschillende personen op verschillende manieren kan worden behandeld. Dit is een duidelijk andere aanpak dan de reguliere geneeswijze. Er wordt door middel van een uitgebreide vragenlijst, anamnese en eventueel aanvullend bloed-, darmonderzoek gezocht naar de oorzaak van de verstoring. Dan kan een aanpassing van voeding, leefstijl en aanvulling van vitamines, mineralen, kruiden e.d. worden ingezet om het systeem weer in balans te brengen. Dit is toepasbaar bij allerlei klachten en voor iedere leeftijd.

Het is belangrijk om al van jongs af aan in onze gezondheid en in die van onze kinderen te investeren middels de juiste voedingsstoffen en suppletie. Deze zorgen ervoor dat al onze systemen zo lang mogelijk in conditie blijven. Denk aan ons immuunsysteem, spijsverteringssysteem, hormoonsysteem, botten, spieren, gewrichten.

Tekorten/verstoringen kunnen langzaam en sluipend verlopen. In het begin zal het weinig of slechts vage klachten geven. Bij langdurige tekorten/disbalans zullen echter steeds meer klachten optreden en kan er op allerlei gebied schade ontstaan (bv alzheimer/dementie, botontkalking, aderverkalking, kanker, neurologische schade door Vit B12 tekort). Dat kan ook niet meer met orthomoleculaire adviezen worden teruggedraaid.

Het zal duidelijk zijn dat het snelste resultaat en de meeste winst te behalen is op jonge leeftijd. Dan is het lichaam (onze weefsels, cellen en DNA materiaal) nog volop in ontwikkeling en kan zich sneller aanpassen en herstellen. Helaas is de huidige situatie zo dat we wel steeds ouder worden, maar er op steeds jongere leeftijd chronische aandoeningen ontstaan. 30% van de 44 jarigen heeft een chronische aandoening, maar de verwachting is dat dit in 2024 al bij 40 jaar zal zijn. 90% van 80 jaar en ouder slikken langdurig meerdere medicijnen!

Om de start van nieuw leven in optimale gezondheid te laten beginnen is uiteraard de gezondheid van moeder en vader essentieel!

Wil je advies over gezonde voeding en suppletie in het algemeen of inzicht in de oorzaak van eventuele klachten in relatie tot voeding en tekorten/verstoringen en hoe dat op een natuurlijke manier kan worden aangepakt, maak dan een afspraak met Karien. Zij is via de praktijk te bereiken op

telefoonnr: 0464811850.