Anticonceptie

Anticonceptie op maat… van puberteit tot overgang.


Je bent erover uit! Je wilt (op dit moment) niet zwanger worden. Anticonceptie lijkt de oplossing, maar dan? Welk anticonceptiemiddel past het beste bij jou en voor hoe lang? Allemaal vragen die jongvolwassen, pas bevallen vrouwen en richting de overgang gaande vrouwen zich stellen.

Met deze vragen kun je terecht bij ons!

In het anticonceptiespreekuur kan besproken worden welk middel het beste bij je past en in de meeste gevallen ook een recept worden uitgeschreven. Wanneer je kiest voor een spiraal (hormoon of koper) kan deze ook  geplaatst worden bij Verloskundigen praktijk Born.

Manon heeft zich gespecialiseerd in anticonceptie, waardoor je voor het plaatsen van een spiraal met controle echo bij haar aan het juiste adres bent. Dit alles gebeurt in de huiselijke sfeer van onze praktijk, zonder tijdsdruk.

Manon is tevens geregistreerd bij de KNOV waardoor bijna alle verzekeringen het consult vergoeden.

Duidelijke informatie krijgen en hiermee een weloverwogen keuze voor een anticonceptiemiddel maken zal zorgen voor meer betrouwbaarheid, minder klachten en daardoor meer tevredenheid op de lange termijn.

Schroom dus niet om contact op te nemen voor eventuele vragen!

Voor het maken van een afspraak tijdens het anticonceptie spreekuur:

Tel: 046411850

Mail: info@verloskundigenpraktijkborn.nl

Bij ons kun je terecht voor:
-een anticonceptieconsult
-het plaatsen van een spiraal
-het verwijderen van een spiraal
-een controle echo spiraal (ook na plaatsing bij de huisarts)

Je hoeft geen cliënt bij ons te zijn en wij plaatsen ook spiraaltjes bij vrouwen die nog geen bevalling hebben gehad (ook pubermeiden). We nemen alle tijd, ruimte en rust om het plaatsen van de spiraal te bespreken en uit te leggen. Wij plannen ruim de tijd op het spreekuur. Dit verlaagt de spanning bij de meeste vrouwen/ meiden!! 

Tarieven


De kosten van deze zorg (plaatsen of verwijderen spiraal) worden sinds 2018 vergoed door (bijna) iedere zorgverzekeraar. We kunnen het plaatsen of verwijderen van het spiraaltje rechtstreeks indienen bij jouw verzekering. Het anticonceptieconsult en de controle echo worden niet vergoed en moeten op de praktijk betaald worden (pin/ contant). Mocht je niet voor vergoeding aan aanmerking komen krijg je achteraf een rekening van je zorgverzekering.

Anticonceptieconsult 30 min (inclusief evaluatiemoment)  
€20,00

Plaatsing spiraal  (inclusief evaluatiemoment/echo)      
€65

Controle echo (6 weken na plaatsing)  
€30 ,00

Spiraal verwijderen
€30,00

Afhankelijk van je leeftijd en aanvullende zorgverzekering heb je wel/ geen recht op vergoeding van je anticonceptiemiddel. Dit kun je hier terug vinden.

Klik op onderstaand icoontje voor een informatieve podcast over anticonceptie en het plaatsen van een spiraaltje.